Το ημερολόγιο της τάξης μας


Pictures.png16/04/10

Αγαπητό Ημερολόγιο,Σήμερα κάναμε ΧΟ. Μάθαμε να γράφουμε κείμενο πάνω σε αυτά. Επίσης μάθαμε πώς να κάνουμε τα γράμματα πλάγια, έντονα και υπογραμμισμένα.
Πού να ακούσεις και τα καλύτερα. Ο κύριος μας μάς έδωσε τα ΧΟ για το Σαββατοκύριακο. Πριν μας το δώσει μάς έγραψε πληροφορίες για το πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε και μας άφησε λίγη ώρα να τα χαρούμε. Κάποιοι πήγαν στο "maze", κάποιοι πήγαν στη "γειτονιά μου" και άλλοι παρέμειναν στην "εγγραφή δραστηριότητας", όπως κι εγώ. Ο κύριος είχε βάλει εργασία στο σπίτι να γράψουμε στο ΧΟ κάποια πράγματα για εμάς. Άρχισα να τη γράφω στο σχολείο. Μετά έφυγα από κει και πήγα στη "φωτογραφική μηχανή" . Εκεί ο καθένας μας έβγαζε μία φωτογραφία τον εαυτό του ή αυτόν με κάποιον άλλο. Κατόπι μπήκαμε όλοι στην εφαρμογή "speak" που ήταν ξεκαρδιστική. Γράφαμε μια λέξη και ο Speak την έλεγε με μία περίεργη φωνή.
Ήταν πολύ ωραία!!! Μακάρι να'ταν κάθε μέρα έτσι.

Δημήτρης Φωτεινός


26/03/2010Αγαπητό Ημερολόγιο,

Η Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα πριν τις Πασχαλινές διακοπές. Τις δύο πρώτες ώρες χάσαμε τη Γλώσσα γιατί πήγαμε στην εκκλησία. Όταν γυρίσαμε από την εκκλησία παρακαλέσαμε τον Κύριο πάρα πολύ, μα πάρα πάρα πάρα πολύ, να κάνουμε XO γιατί είχαμε πολύ καιρό να κάνουμε και είχαμε μείνει πάρα πολύ πίσω (!!!). Επειδή ήμασταν πολύ πειστικοί τα καταφέραμε.
Πρώτα από όλα μοιράσαμε τους υπολογιστές. Τους είχαμε αριθμήσει και ήταν πολύ εύκολο. Μερικοί υπολογιστές δεν είχαν αρκετή μπαταρία κι έπρεπε να έχουμε τους φορτιστές για να τους φορτίζουμε και κάναμε μάθημα έτσι.
Πρώτη δουλειά ήταν να βάλουμε τα ονόματα μας στα XO γιατί κάθε μηχάνημα είχε το δικό του όνομα όπως ORACLE 459 και δεν ξέραμε τίνος ήταν και μπερδευόμασταν γιατί δεν ξέραμε ποιος υπολογιστής ήταν ποιανού. Αφού το κάναμε έπρεπε να χρωματίσουμε το XO σύμφωνα με την ομάδα του. Κάποιοι όμως, όπως κι εγώ, μπερδεύτηκαν κι έβαλαν ότι χρώμα τους άρεσε. Αυτό θα μας βοηθούσε να συνομιλούμε και να συνεργαζόμαστε με την ομάδα μας στα διάφορα πρότζεκτ.
4 παιδιά πήγαιναν στη γειτονιά μου και δεν τους έβγαζαν τους συμμαθητές αλλά μόνο τα "πλέγματα" του δικτύου και ο Κύριος τους βοηθούσε να συνδεθούν στο σωστό πλέγμα. Τους είδε και ο Δημήτρης και προσπαθούσε να τους βοηθήσει.
Στο διάλειμμα μιλούσαμε για τα XO. Θέλαμε να τους πάρουμε στο σπίτι για τις διακοπές του Πάσχα. Ο κ. Σωτήρης δεν μας τα έδωσε γιατί θεώρησε ότι ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα κι αν χαλούσε κάποιος υπολογιστής τότε ο συμμαθητής μας δε θα είχε ΧΟ για τις δραστηριότητες που θα κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι.
Περάσαμε καταπληκτικά

Φοίβος Τερζίδης


18/03/2010P3170252.pngΑγαπητό Ημερολόγιο,

Χθες ο κύριος Σωτήρης μας έδειξε τη μεγάλη έκπληξη. Άρχισε να βγάζει από τέσσερις κούτες δεκαεννιά υπολογιστές. Ο καθένας περίμενε με τη σειρά το δικό του υπολογιστή με υπερβολική χαρά και αγωνία!!! Όποιος τον έπαιρνε πήγαινε στη θέση του και όλη η τάξη μαζευόταν από πάνω του. Στο τέλος πήραν όλοι υπολογιστές. Ήταν φανταστικά!! Η τάξη είχε γεμίσει υπολογιστές και ήταν γεμάτη χαρά. Όλοι μας αρχίσαμε να εξερευνούμε. Άλλοι μπήκαν στην Σελήνη, άλλοι στα παιχνίδια, μα οι περισσότεροι επέλεξαν τη "γειτονιά μου"...
Στη "γειτονιά" μου επειδή δεν είχαμε βάλει ονόματα ακόμη, νόμιζες ότι μιλάς στη Μαρία ενώ μιλούσες στο Μιχάλη... Γινόταν ένας χαμός!
Όλοι εντυπωσιαστήκαμε, μα πιο πολύ εντυπωσιαστήκαμε με το πληκτρολόγιο!!!
Τέλος πάντων, άμα γράψω τα πάντα δε θα μείνει σελίδα κενή.
Με δυο λόγια η μέρα θα μείναι σε όλους ΑΞΕΧΑΣΤΗ!!!

Ανδριανή Χατζηνικολάου.
30/04/2010


Αγαπητό ημερολόγιο

Σήμερα κάναμε πάλι ΧΟ! Ο κύριος μας έβαλε μία εργασία πάνω σε αυτό. Μας είπε να μπούμε στο Labyrinth για να γράψουμε κάποια σημαντικά λόγια για ένα κεφάλαιο της Ιστορίας. Είναι μία πολύ ωραία ιστοσελίδα γιατί γράφεις μέσα σε κουτάκια και μετά κάνεις ό,τι θέλεις. Είναι σαν ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο κύριος όταν γράφουμε εκθέσεις. Στο ΧΟ είναι πολύ δυσκολότερο να το γράφεις. Θα κάναμε κι άλλο μάθημα με τα ΧΟ αλλά δυστυχώς η κ. Άσπα η γυμνάστρια, μας ήθελε κάτω. Αυτά για σήμερα. Τα λέμε την άλλη παρασκευή με άλλο παιδί!!!

Ζωή Τριπικέλη
Για να δείτε τα νέα της επόμενης χρονιάς πατήστε εδώ