Μετά από αρκετές ... αλλαγές ήρθε η ώρα να ξαναχρησιμοποιήσουμε τα ΧΟ μέσα στην τάξη...

1η συνάντηση. 30/11/2010

Αναβάθμιση... με οδηγό τον ΑρλένΑγαπητό ημερολόγιο,

Σήμερα ήρθε ο κ.Αρλέν ο οποίος είναι εκπαιδευμένος στα ΧΟ σαν δάσκαλος. Πρώτα από όλα μας είπε να μπούμε στη "γειτονιά" κι έπειτα να ανοίξουμε τη "συνομιλία" και να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Είχε πολλή πλάκα!!! Παίξαμε έτσι για αρκετή ώρα όμως ο κ.Αρλέν μας έδωσε συμβουλές για τα ΧΟ όπως: να κλείνουμε πρώτα το ένα πρόγραμμα για να ανοίξουμε το άλλο. Έπειτα μας ζήτησε να ψηφίσουμε για το τι θέλουμε να κάνουμε. "Scratch" ή "απομνημόνευση". Οι περισσότεροι ψήφισαν το Scratch κι έτσι την επόμενη φορά θα παίξουμε με το Scratch. Μετά συνεχίσαμε να παίζουμε αλλά σε μερικούς άρχισε να κολλάει το ΧΟ κι έτσι πέρασε η ώρα και ήρθε η στιγμή να φύγει ο κ. Αρλέν. Αφού τον ευχαριστήσαμε και τον χαιρετήσαμε κάναμε μάθημα. Ήταν η πιο διασκεδαστική μέρα του σχολείου.

Νικόλας Παπαϊωάννου
2η συνάντηση. 7/12/2010

Scratch και animation


Αγαπητό ημερολόγιο

Σήμερα ήρθε πάλι ο κ. Αρλέν! Όταν μπήκαμε στην τάξη ήταν μέσα κι έκανε αναβάθμιση στα ΧΟ.
Την ώρα που έκανε αναβάθμιση είπε στα υπόλοιπα παιδιά να μπουν στη "Συνομιλία".
Όταν τελείωσε την αναβάθμιση μας είπε να μπούμε στο Scratch και μας εξήγησε πώς να κάνουμε τα δικά μας βιντάκια και ίσως μας δείξει πώς να κάνουμε τα δικά μας παιχνίδια! Μακάρι!
Μπήκαμε λοιπόν στο Scratch και σιγά σιγά μαθαίναμε τι είναι το Scratch και πώς λειτουργούσε. Πρώτα μας εξήγησε πώς να αλλάζουμε τη μορφή από διάφορα ζωάκια, φαντάσματα κ.λ.π. και πώς να αλλάζουμε σκηνικό, Μετά μας έδειξε πώς να ζωγραφίζουμε μια εικόνα που έχουμε τραβήξει ή σχεδιάσει, Έπειτα αφού όλα τα παιδιά είχαν φτιάξει το σκηνικό και τις μορφές μας μας έδειξε πώς να κάνουμε να κινούνται οι μορφές ή οι εικόνες που φτιάξαμε.
Το μόνο κακό είναι ότι από όλους τους υπολογιστές μόνο ο δικός μου και του Δημήτρη δεν δούλευαν τα ηχεία! Αυτό με απογοήτευσε πολύ!
Ο κ. Αρλέν μας είπε 'οτι για την επόμενη Τρίτη θα ήθελε ο καθένας μας να έχει φτιάξει ένα βιντεάκι στο Scratch.!
Είναι μια πολύ ωραία εμπερία και πιστεύωότι θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον!

Μαρίνα Τερζίδη