Η εκπαιδευτική τηλεόραση έχει αναρτήσει 5 επεισόδια με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.


1ο επεισόδιο: Στο δρόμο για την ΙθάκηΔυο αδέλφια ψάχνοντας για μια σχολική εργασία, πλοηγούνται στονΠαγκόσμιο Ιστό σε νέους τόπους και άλλους χρόνους. Σερφάροντας σε ιστοσελίδεςμε ενημερωτικό, μορφωτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο, το ενδιαφέρον τους διεγείρεταιγια νέα γνώση. Ωστόσο, κάποιες ιστοσελίδες μπορεί να περιέχουν υλικό ακατάλληλογια τα παιδιά. Τα παιδιά εύκολα εξοικειώνονται με τη χρήση των μηχανώναναζήτησης και της αποτελεσματικής αξιοποίησής τους στην εύρεση πληροφοριών,αλλά δεν γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν τις συνδέσεις προς κάθε είδους ακατάλληλοπεριεχόμενο. Η εικονική «Ασφάλεια Διαδικτύου» συμβουλεύει τους νεαρούς μαθητέςγια τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο και προτείνει φίλτρα αναζήτησης ή πρόσθετο λογισμικό ώστε οι ακατάλληλοι ιστότοποι να αποκλείονται από τααποτελέσματα της αναζήτησης.

Οδύσσεια στο διαδίκτυο: Επεισόδιο 1ο: "Στο δρόμο για την Ιθάκη" from Educational Television-Greece on Vimeo.
Επεισόδιο 2ο: "Σειρήνες στο διαδίκτυο"


Ο Οδυσσέας και η Ελένη συνομιλούν με γνωστούς αλλά και αγνώστουςμέσα σε «δωμάτια επικοινωνίας»,διασκεδάζοντας και έχοντας την περιέργεια να ανακαλύψουννέους «φίλους». Η εικονική «Ασφάλεια Διαδικτύου» συμβουλεύει τους νεαρούςμαθητές για την αντιμετώπιση των «Σειρήνων» στο Διαδίκτυο και τους τονίζει ότι:

- Το Το Διαδίκτυο είναι Δημόσιος χώρος
- Δε Δεν είμαστε ανώνυμοι στο Διαδίκτυο
- Στο Διαδίκτυο υπάρχουν κανόνες και νομοθεσία.

Οδύσσεια στο διαδίκτυο: Επεισόδιο 2ο: "Σειρήνες στο διαδίκτυο" from Educational Television-Greece on Vimeo.
Επεισόδιο 3ο: "Συμπληγάδες"


Ο Οδυσσέας και η Ελένη προσπαθούν να κάνουν κάποιες ηλεκτρονικές συναλλαγές έχοντας την περιέργεια και την αφέλεια της ηλικίας τους. Η εικονική «Ασφάλεια Διαδικτύου» συμβουλεύει τους νεαρούς μαθητές για την αντιμετώπιση των «Συμπληγάδων» στο Διαδίκτυο: πότε θα δίνουν τα τα προσωπικά τους δεδομένα, πώς θα ξεχωρίζουν τα αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα, με ποιούς τρόπους θα κάνουν ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές.